Založ si blog

Fajčiarov len tak ľahko nedobehnú

Fajčením v aute sa zanášajú sklá povlakom, ktorý nadväzne na to zhoršuje výhľad z vozidla. Popol, ktorý občas odpadne z cigarety, môže poškodiť čalúnenie sedadla. Napriek týmto rizikám fajčiari v aute pokojne fajčia svoje cigarety naďalej. Teda vedome idú proti sebe.

Aký osud asi čaká výmysly eurobyrokratov z Bruselu, ktorí nanucujú verejnosti obal cigariet pokryť odpudzujúcimi obrázkami? Naivne sa nazdávajú, že to fajčiarov od ich zlozvyku odradí. Ale veľmi sa mýlia. Dokonca nepomôže ani zjednotenie škatuliek – akurát, že spotrebiteľ potom už vôbec nerozozná kvalitu obsahu. Čo sa zlepší po takýchto neuvážených opatreniach? Nič. NIČ!

Fajčiari budú fajčiť a otravovať ovzdušie vždy a všade, bez ohľadu na okolie a svoje zdravie.  Ba neodpustia si nikotín ani na prechádzke v lese, v aute a podobne. Aby sa nemuseli pozerať na varujúce obrázky – jednoducho si škatuľku cigariet vložia do obalu. Znova sa vrátia do módy tabatierky, známe už roky pred druhou svetovou vojnou.

Opäť sa presviedčame, že čo prichádza z Európskej komisie, neraz hraničí s naivitou a len zbytočne pomáha bujnieť byrokracii. Asi aby ľudí odpútali od skutočných problémov. Smernica proti fajčiarom navyše mieri v prípade Slovenska trošku vedľa cieľa; v našej krajine je podiel fajčiarov k počtu obyvateľov okolo 23 % a ten patrí v Európskej únii k najnižším.

Elektromobily nie sú záchranou ľudstva. Prestaňme maľovať fasádu na ružovo!

07.04.2023

Zo všetkých strán sa na nás valia informácie o výhodách elektromobilov a že v roku 2035 už iný automobil ani nekúpite. Síce nevedno, čo bude so starými autami, lebo medzi nimi budú aj vozidlá v dobrom technickom stave. No to „odborníkov“ v európskom parlamente netrápi. Oni si žijú v blahobyte, luxus je pre nich bežná situácia a ostatní ich nezaujímajú. Pritom [...]

Biela légia – aká je skutočná pravda

21.05.2022

Od začiatku existencie civilizácie ešte nikto nezmenil dejiny tak úspešne ako historici — konštatoval André Maurois. Ovplyvňovanie verejnej mienky je na Slovensku maximálne jednoduché. Stačí vypustiť blud – napríklad o fašistoch – a vzápätí nastúpi efekt stáda; veľká časť spoločnosti uverí všetkému a odsudzuje všetko, čo s tým súvisí, alebo aj [...]

Argumenty v čase očkovania – vírusy mutovať neprestanú

28.12.2021

Povinné očkovanie je nezmysel! V demokratickej spoločnosti sa človek rozhoduje slobodne. Vnucovanie názoru hraničí s diktátom a kto človeku diktuje, stáva sa diktátorom. Strašenie ľudí povinným očkovaním je prejav diletantstva (neschopnosti účinne konať). Prekonanie chrípky (koronavírusu) vytvára v tele protilátky. Očkovanie proti Covidu sa musí opakovať každý rok, [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 54589x
Priemerná čítanosť článkov: 3033x

Autor blogu

Kategórie